Orientare spre Soluție & Optimism

Hartă, instrumente de lucru și concepte utile pentru Orientare spre Soluție și Optimism în viața personală și profesională

   Watch Promo

Bun venit. Îți propunem această experiență de învățare și acțiune pozitivă pentru a cultiva abilități și atitudini la nivel personal ori la nivel de echipă sau organizație.

Acest program este potrivit pentru tine dacă dorești:

  • instrumente de lucru, concepte și metode ("fitness") pentru orientare spre soluție și optimism utile în viața personală și profesională pentru tine și cu impact pozitiv și pentru colegi, clienți, prieteni, familie ori societate.
  • o hartă ("blue print", schiță) cu soluții și idei concrete pentru minim o problemă sau oportunitate la care dorești să lucrezi specific și dedicat chiar în timpul programului online în funcție de timpul și ritmul tău de învățare;
  • experiență de învățare online interactivă cu multe instrumente și inspirație din practica noastră de training și facilitare de 20 de ani cu peste 10 000 de participanți în evenimente offline și online.

Programul conține o hartă cu 5 zone de explorat și instrumente aferente, peste 10 fișe de lucru (download pentru format print), 10 video-uri pentru inspirație și concepte cheie, chestionare online, exemple și studii de caz, resurse suplimentare. În funcție de ritmul și timpul tău poți răsfoii conținutul programului într-o oră sau poți alege să parcurgi toate informațiile și exercițiile în aproximativ 8 ore.

Pe lângă accesul gratuit la programul online, pentru organizații partenere se pot desfășura sesiuni live cu exerciții și ateliere de lucru personalizate pentru echipa respectivă în funcție de nevoi, buget și timp.

Călătorie plăcută!

Facebook/RomaniaPozitiva, RomaniaPozitiva.ro, [email protected]

Orientare spre Soluție & Optimism / Solution Thinking Program 2006-2024


Your Instructor


Florin Ghindă
Florin Ghindă

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator de procese de învățare și dezvoltare, educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006.

Florin are 20 de ani de experiență ca trainer și facilitator pentru circa 10.000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: train the trainers & facilitators, managementul oamenilor/echipelor, design & solution thinking, comunicare, public speaking, antreprenoriat (social), business model.

Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării.

Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Informații despre Florin aici sau aici.


Course Curriculum


  4. Bonus: resurse speciale pentru perioade și situații dificile...
Available in days
days after you enroll

Frequently Asked Questions


When does the course start and finish?
The course starts now and never ends! It is a completely self-paced online course - you decide when you start and when you finish.
How long do I have access to the course?
How does lifetime access sound? After enrolling, you have unlimited access to this course for as long as you like - across any and all devices you own.
What if I am unhappy with the course?
We would never want you to be unhappy! If you are unsatisfied with your purchase, contact us in the first 30 days and we will give you a full refund.

Get started now!